Ramazan ayını memleketi Karaman’da geçiren İstanbul emekli vaizlerinden Mahmut Topbaş,  Ramazan ayının ilk  Cuma namazını, Karaman’da bir zamanlar görev yaptığı  Larende mahallesi Büyük camiinde kılan Mahmut Hoca, cami avlusuna kendi elleriyle bundan 40 yıl önce diktiği Çınar fidanını ziyaret etti. Gölgesinde duygu dolu anlar geçiren Topbaş Hoca koca bir Çınar ağacına dönüşen 40 yıl önceki çınar fidesini Bucakkışla’dan getirerek kendi elleriyle diktiğini anlattı.

İlim dünyasında insanların kalbini İslam’a ısındırmak için hoş sohbetleri, sıcak ve samimi yaklaşımının yanı sıra örnek yaşamıyla da tanınan ve sevilen Topbaş Hoca 40 yılını deviren Çınar ağacının öyküsünü şöyle anlattı:

“1970 yılında Larende Camiinde görev yaptım. 1972 yılında Bucakkışla köyünden getirdiğim Çınar fidanını cami avlusuna diktim. Daha sonraki yıllarda cami genişletilirken, çınar arka avludan cami yan avlusuna aktarılmış. 40 Yıl önce ellerimle diktiğim bu çınar ağacını böyle büyümüş olarak görmekten mutluyum. Çınarın büyümesinde emeği geçen cami cemaati ve görevlilerine aynı zamanda caminin büyümesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
Mahmut Topbaş Hoca 40 yıl önce ektiği Çınar fidanının 40 yıl sonra koca bir ağaca dönüşen gölgesinde  anılarını tazeledi, Cami cemaatı ile sohbet etti ve Peygamber efendimizin “kıyamet kopmadan önce fidan dikiniz”  hadisi şerifini hatırlatarak herkesi fidan dikmeye çağırdı.