81 ilde eşzamanlı olarak 81 ilde “Çocuklarımızla Birlikteyiz” sloganıyla gerçekleştirilen ve Türk Dünyası Kültür Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Vali Yardımcısı Vekili Fatih Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fikret Onhan, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, günün özel konukları olan çocuklar ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin düzenlendiği alanı ziyaret ederek yaptıkları resimler ve aktivitelerle çevre bilincine dikkat çeken öğrencilerin çalışmalarını yerinde izleyen Vali Mehmet Alpaslan Işık, bir süre sohbet ettiği etkinlikte birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkaran genç çevrecileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Çocukların bu özel gününde onlarla yakından ilgilenerek isteklerini kırmayan Vali Işık eşi Munise Işık etraflarında sevgi yumağı oluşturan çocuklarla sık sık fotoğraf çektirerek gönülleri fethetti.

23 Nisan dolayısıyla çocuklar için düzenlenen bu özel günde alanı dolduran onlarca minik yürek arkadaşları ve aileleri ile birlikte çeşitli oyunların yanı sıra yarışmalar ve aktivitelerle güzel bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek etkinlik ile birlikte şenliğe katılacak yüz binlerce çocuğa sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırılması amaçlanıyor.