Bu yıl birincisi yapılacak olan festivalin teması “Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü” olarak belirlendi. 

Dernek Başkanı Talat Seyhan’dan aldığımız bilgilere göre; “Bu Festivalin amacı; çocuklarımızı kütüphanecilerle, yazarlarla ve kitaplarıyla buluşturarak okuma alışkanlığının kazanılmasını ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını sağlamak yanında, yazmayı unuttuğumuz günümüzde çocuklarımızı yazmaya ve yazarlığa özendirmek, Türk Cumhuriyetlerinden ve özellikle Balkanlardan gelen katılımcıların ülkelerinde, Türk Dili, Kültürü, Çocuk Edebiyatı ve 1277 Mayısında 'Bu günden sonra Divanda, Dergâhta, Bargâhta, Mecliste ve Meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır, Defteler dahi Türkçe yazılacaktır.' Fermanı ile Türk dilini Fars-Arap dilleri baskısından kurtarıp, Öz Türkçemizi Türk Milletine kazandıran Karamanoğlu Mehmet Bey hakkında farkındalık yaratarak önümüzdeki yıllarda da aynı isimle etkinliklerimizi hem Türk Cumhuriyetleri ile Balkanlarda hem de ülkemizde sürdürmektir.

Festivale, Türkiye başta olmak üzere; Türk Cumhuriyetlerinden ve Balkanlardan gelecek (Kuzey Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Irak/ Kerkük) konusunda uzman akademisyen, yazar, yayıncı,  gazeteci, eğitimci ve kütüphaneciler katılacaktır.

Prof. Dr. Sedat Sever’in açılış Konferansı ile 8 Nisan’da başlayacak Festival etkinliği kapsamında; Prof. Dr. Bülent Yılmaz,  Prof. Dr. Coşkun Polat, Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. Nimetullah Hafız, Prof. Dr. Tacida Hafız,  Mürteza Sulooca, Dr. Şemsettin Küzeci, Assel Lakhayeva, Şahla Gambarova ve Yalvaç Ural’ın da katıldığı   “Çocuk Edebiyatı, Okuma Kültürü ve Kütüphaneler” ve “Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı ve Yayıncılığı” konulu panel, Ermenek merkez, Kazancı ve Güneyyurt’ta olmak üzere 7 okulda “Okuma Kültürü ve Kütüphaneler” konulu söyleşi ve Çocuklarımızı kitapların yazarlarıyla buluşturmak amacıyla 12 okulumuzda da Yalvaç Ural, Sevim Ak, Münevver Oğan, Havva Tekin, Osman Baş, Üzeyir Gündüz ve Serkan Şengül’den oluşan yazarlarımızla “Çocuk Okur, Büyük Düşünür” temalı söyleşi ve 1500 kitap ile imza günü düzenlenecek, ayrıca; okul kütüphanelerinin koleksiyonuna katkı sağlamak için de 1500 kitap bağışı yapılacaktır.

Yine Festival Etkinlikleri arasında önemli bir yeri olan ”Taşeli Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde eğitim alan 27 öğrencimiz de Ermenek Mustafa ve Ayşe Karpuzcu İlçe Halk Kütüphanesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayarak “Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanmışlardır.” dedi.