Karaman ili merkez ilçesine bağlı Çoğlu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden hemşerilerimiz, Hollanda’nın Utrecht kentinde bir araya geldiler.
 
Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Arabaşı ve Çiğköfte Gecesi’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın değişik kentlerinde ikamet eden Çoğlulu vatandaşlar katıldı.
 
Utrecht kentindeki İslam Okulu Spor Salonunda bir araya gelen 150 Çoğlulu vatandaşımız, senenin son programında bir araya gelerek hasret giderdiler, sohbet ettiler.
 
Avrupa Çoğlular Derneği tarafından düzenlenen buluşma programında kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Erkan Özçelik, “Hollanda genelinde 150’den fazla hemşerimiz var. Senenin bu son programında (tatili de değerlendirerek), siz değerli köylülerimizle buluşalım istedik. Ulaşamadığımız hemşerilerimize sizler vasıtasıyla ulaşmak istiyoruz. 2014 yılında önemli günlerde programlar düzenlemek istiyoruz. Sizlerden isteğimiz, programlarımıza katılmanız ve derneğimize sahip çıkmanızdır. Programımıza katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Yaklaşık 4 saat süren programda önce Arabaşı sonrasında da çiğköfte ikramı yapıldı.
 
Avrupa Çoğlulular Derneği Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik (Başkan), Servet Ulasi (Sekreter), Sabri Özçelik (Muhasip), üyeler: Necmettin Küçük, Sedat Şimşir, Mustafa Kabaktepe ve Mehmet Ali Kılıçaslan.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Utrecht / Hollanda