Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje Teknoloji Transferi Ofisi işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumu  Sınai Mülkiyet Uzman Yrd. Ceren Turgut, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Özgür İşleyici, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uzman Dr. Şebnem Öztürkoğlu Budak ve Kayseri Ticaret Odası TPE Enformasyon Birimi personeli Birsen Koca’nın katılımıyla “Coğrafi İşaret Süreci, Deneyimler ve Uygulamalar” başlıklı bir panel düzenlenecek.

Söz konusu panelde Dünyada ve Türkiye’ de Coğrafi İşaret ile ilgili son gelişmeler, Türkiye’de Coğrafi İşaretlerin Tescili, Ulusal ve Uluslararası Alanda Coğrafi İşaret Koruması, Coğrafi İşaret Süreci ve Sonrasında Divle Obruk Tulum Peyniri ile İlgili Yapılması Gereken Bilimsel ve Teknik Çalışmalar, Divle Obruk Tulum Peynirinin Endüstriyel Koşullarda Üretiminin Standardizasyonu, Türkiye’deki İyi Coğrafi İşaret Uygulamaları gibi birçok önemli konuda bilgi aktarımı olacak.

Ayrıca Tarih boyunca atalarımızın mirası niteliğindeki Karaman Guymağı, Karaman Divle Obruk Tulum Peyniri, Karaman Ekşi Kara Üzümü, Kazımkarabekir Batırığı ve Başyayla Kirazı gibi Karaman’a ait birçok potansiyel yöresel ürünümüzün tescil süreci, yasal düzenlemeler, uygulama örnekleri ve eylem planları gibi birçok önemli konuda ele alınacak.

Düzenlenecek olan panele tüm Karaman halkı davetlidir.

Tarih : 19 Aralık 2017  Salı Günü
Saat  : 14:00
Yer    : Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu