Avrupa Birliği destekli Comenius projesi “Europe In Our School” kapsamında Makbule Orman Ortaokulu’nun misafiri olarak gelen 6 ülkeden 17 öğretmen ve 3 öğrenci Karaman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Makbule Orman Ortaokulu Müdürü Rahim Özkaya başkanlığında belediyeye gelen heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Tekin ağırladı. Polonya, İtalya İspanya, Romanya, Estonya ve Finlandiya’dan gelen heyete Karaman ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Mehmet Tekin, bu tür organizasyonlar okul eğitiminde kaliteyi artırdığını ifade ederek;
Comenius projesinin de, öğrenciler ve eğitim personeli arasında kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeye katkı sağladığını söyledi.

Comenius Programının genel anlamıyla, okul eğitimine taraf olan kurum ve kuruluşlar ile bu kurumlardaki idareciler, eğitimciler, öğretmen adayları ve öğrencileri kapsadığını belirten Makbule Orman Ortaokulu Müdürü Rahim Özkaya ise, proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu da, 6 ülkeden gelen eğitimci ve öğrencileri Karaman’da görmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye’nin evrensel barışın ve kardeşliğin gelişmesi için çaba gösteren ve örnek olmaya çalışan bir ülke olduğunu ifade eden Başkan Uğurlu: “Dünya barışının sağlanması ve ülkelerin daha insani ve sıcak ilişkiler geliştirebilmesi adına o ülke insanlarının birbirini kültürleriyle, dilleriyle, hayata bakış açılarıyla daha yakından tanıması gerçekten çok önemli. İşte tüm bu gerekliliklerin yerine gelmesi için siz değerli misafirlerimizin varlığı ve karşılıklı bu yakın iletişimi çok büyük katkı verecektir. Sizler aslında ülkeleriniz ve bizim ülkemiz arasında birer iyi niyet, barış ve kardeşlik elçisisiniz. Bu nedenle sizleri tebrik ediyor ve kentimize hoş geldiniz diyorum” dedi.