KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Muhtarlar Federasyonu’nu kabul etti. Cumhurbaşkanlığı bahçesinde yer alan kabulde, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal ve konuk muhtarlara, Muhtarlar Derneği Başkanı Akay Darbaz eşlik etti. Ziyarete Karaman temsilcisi olarak katılan Hamidiye Mahallesi Muhtarı Kasım Kara’ya Cumhurbaşkanı Tatar, özel ilgi gösterdi. Kara’nın Karamanlı olduğunu öğrenen Tatar, özel olarak yanına davet ederek misafiriyle bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Tatar, Karamanlı Muhtar Kara’ya hediye takdim etti.

TATAR: “İKİ EŞİT OLARAK DEVLET KURDUK, EGEMENLİK KAZANDIK”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, muhtarları Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Tatar, devletten devlete yakın ilişkilerin muhtarların için de olmasının değerli olduğunu işaret ederek, muhtarların halkı temsil ettiğini, 38 bin üyeye sahip federasyonun selamını almaktan mutlu olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki bağları, muhabbetin, gönül birliğinin önemli olduğunu, tarihten gelen bağların ileriye taşınmasıyla var olduklarını vurgulayan Tatar, “Bu bağların koparılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Osmanlıların 80 bin şehit vererek Kıbrıs’ı Venediklilerden aldığını ve burada çok büyük izler, eserler bıraktığını ifade eden Tatar, bugün Kıbrıs’ta iki eşit halk olarak devleti kurduklarını, egemenliklerini kazandıklarını söyledi ve “Bu, Kıbrıs Türk halkının, Türkiye’nin başarısıdır, Türk başarısıdır” diye konuştu.

Kimsenin bu başarıları ve bugünlere gelinmesini küçümsememesi gerektiğini ifade eden Tatar, Cumhurbaşkanı olarak her yerde Kıbrıs Türk halkının egemenliği ve devletine sahip çıktığını vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının egemenliği ve devleti KKTC’nin güçlenmesini Türkiye ile birlikte tek vücut olarak temsil ettiklerini belirten Tatar, Türk halkına muhtarlar vasıtasıyla en kalbi duygularıyla selamlarımı gönderdi, kucakladı ve her zaman aralarında görmek istediğini söyledi.

“GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN”

Tatar, sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

“Bize yakışan gelecek nesillere güzel bir vatan bırakmak için devletten devlete gönül bağı içinde çalışmaya devam etmektir.”