Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Emine Ülkan Şanlıtürk;"GYK üyesi Dursun Ali Toraman tarafından projelendirilen tırlardaki objeler Tarihçi – Yazar A. İlhan Gülek’in koleksiyonlarından oluşturuldu. İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan 100. yıl madalyasına kadar orijinal objelerin, Türkiye’de ve Dünya’da Atatürk’le ilgili basılı malzemelerin ve panoların bulunduğu tırlar iç donanımı sayesinde müzik ve söyleşi gibi etkinliklere de ev sahipliği yapabilmektedir.

Söz konusu tırlarımız 15-16 Eylül tarihlerinde saat 10.00 ila 22.00 saatleri arasında Aktekke Meydanı’nda Karaman halkıyla buluşacaktır. Bu sebeple 15 Eylül Pazar günü saat 12.00’de Aktekke Meydanı’nda resmi açılış töreni yapılacak olup aynı günün akşamında mahalli sanatçısı Hüseyin Ak tarafından da mini bir konser verilecektir.

Ulusal Kurtuluş Savaşının 100. Yılında aynı duyguyu tekrar yaşamak, Atatürk ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı bir kez daha haykırmak için tüm Karamanlıları programa ve Cumhuriyet Tırını ziyaret etmeye bekliyoruz."dedi.