Ortaoba köyünde 2014, Süleymanhacı köyünde ise 2015 yılında başlayarak uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra 18.12.2021 tarihinde tapuların dağıtımı ile üretime başlandı.

Hayata geçirilen Toprak Dağıtım Projesi ile köylerde atıl olan hazine arazileri üretime kazandırılırken köylerde yaşayan toprağı olmayan ya da az olan çiftçilerin toprak sahibi olması sağlanarak üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Yusuf Şahinbaş Toprak dağıtımı ile arazi sahibi olan ve üretime başlayan Süleymanhacı ve Ortaoba köylerindeki üreticilere hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu geçirmeleri dileğinde bulunarak, üretime katkı sağlayan projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi, arazilerde üretim olması, üreticimizin ve ülkemizin menfaatine olan projede "Bir karış ekilmemiş toprak kalmayacak" diyerek desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker'e, Av. Selman Oğuzhan Eser'e ve üretimden vazgeçmeyen üreticilere teşekkür etti.