Özellikle kış ve bahar aylarının vazgeçilmezi olan, sabahın erken saatlerinde dahi tüketen sevenleri bulunan kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Antibiyotik deposu olan kelle paça besleyici özelliği ile birlikte güç ve enerji veriyor.

Yaklaşık 6 aydır Alacasuluk Mahallesi Özcan Genç Caddesi No: 69’da hizmet veren Tarihi Maraş Kelle, Paça ve Izgara Salonu Kahramanmaraş'ın çorba ve yemeklerini Karaman halkıyla buluşturdu. Kısa süre içerisinde binlerce misafir ağırlayan Tarihi Maraş Kelle, Paça ve Izgara Salonunun deden toruna miras kalan eşsiz lezzetlerini ise Karaman halkı çok beğendi.

“TARİHİ MARAŞ KELLE PAÇA MİLLİ BİR MUTFAK KÜLTÜRÜDÜR”

Lezzeti ile herkesin sevdiği Kahramanmaraş'ın eşsiz çorba ve yemeklerini Karaman halkının çok beğendiğini ve sahip çıktığını belirten Tarihi Maraş Kelle, Paça ve Izgara Salonu yetkilisi Oğuzhan Pamuk, Karamanlıları ağırlamaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Maraş kelle paçasının besleyici özelliği de olduğunu ifade eden Pamuk, “Özellikle kış ve bahar aylarında vazgeçilmezi olan tarihi Maraş kelle paça milli bir mutfak kültürüdür. Paçanın içerisinde doğal bir aroma var. İçerisine konulan doğal sumak ve sarımsağı ile paça doğal bir antibiyotik. Besleyici özelliği olduğundan vücuda güç ve enerji verir” dedi.  

Kelle paça çorbasını içmek için çevre illerden çok sayıda gelen olduğunu sözlerine ekleyen Pamuk,  Maraş mutfağının kelle paçası ayak paça, yanak (çürük) paça, beyin paça,  göz, dil, paça, atom paça ve spesial paça çeşitleri,  işkembe,  tuzlama , damar , beyran çorbası,  glutensiz mercimek çorbası beyin kavurma, işkembe kavurma , kelle kavurma ,  kelle beyin söğüş, mumbar dolması  ve ızgara çeşitleri ile sabah saat 05.00, gece 03.00’e kadar  hizmette olduklarını, güler yüz ve misafir odaklı çalıştıklarını altını çizdi.