Cahit Suci yaptığı basın açıklamasında; “Siyonist Yahudi keyfi uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor. Dediğim dedik anlayışını pervasızca uyguluyor. Kimseyi dinlemiyor. Her türlü zulmü yaparak insan haklarını azami düzeyde ihlal ediyor. İşgal ediyor, gasp ediyor, yaralıyor, öldürüyor, Müslümanların kutsal mekânlarına saldırıyor. Mescid-i Aksa’yı istediğinde kapatıyor. Orada ibadet yapılmasına engel oluyor. Ezanı susturuyor. Bu durum daha ne kadar sürecek. Müslümanlar bu duruma daha ne kadar sessiz kalacak. Bu zilleti yaşamaya daha ne kadar tahammül edecek.

Ey İstanbullular Siyonist Yahudi Eyüp Sultan Camisini, Fatih Camisini, Süleymaniye Camisini işgal etse ne yaparsın, Ey Konyalılar Siyonist Yahudi Mevlana Camisini, Hacı Veyiszade Camisini, Şems Camisini işgal etse ne yaparsın, Ey Erzurumlular Siyonist Yahudi Ulu Camisini, Lalapaşa Camisini, Caferiye Camisini işgal etse ne yaparsın, Ey Karamanlılar Siyonist Yahudi İmamı Azam Camisini, Ak Tekke Camisini, İmaret Camisini, Yunus Emre Camisini işgal etse ne yaparsın, Ey Tokatlılar Siyonist Yahudi Ali Paşa Camisini, Behzat Camisini işgal etse ne yaparsın, Ey Ankaralılar Siyonist Yahudi Hacı Bayram Veli Camisini, Kocatepe Camisini işgal etse ne yaparsın... işte ne yaparsan onu yap, daha fazlasını yap çünkü Mescid-i Aksa yok oluyor...İlk kıblemiz, İsra ve Miraç yolculuğunun merkezi Mescid-i Aksa Siyonist Yahudi tarafından taciz ediliyor ve yıkılmaya çalışılıyor. Ne yapacaksak şimdi yapacağız...Geç olmadan... Şimdi...

Türkiye'de ezanı ıslıklayanların ağababaları Kudüs'te Mescid-i Aksa'da ezanı susturuyor. Müslümanların haremine giriyor, Müslümanların Mescidinde namaz kalmalarına engel oluyor, Mescid-i Aksa'nın kapılarını kapatıyor. Bu Müslümanlar için asla kabul edilebilir birşey değildir. Eğer Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmazsak haremimiz yok olacak. Onun yok olması bizim yok olmamız demektir. Bu duruma ses çıkarmamak zillettir. Artık bu zilletten kurtulma zamanı gelmedi mi? Artık neyi bekliyoruz?” dedi.