KMÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Erhan Demircioğlu, 383 proje arasından "HydroBorPEM Fuel Cell Technologies" projesi ile 120 bin liralık ödülün de sahibi oldu.

Birliğin, sektörde katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ödül töreni  'hareketlilik ekosisteminde çözümler' temasıyla çevrim içi olarak yapıldı.

Yönlendiriciliğini Teknoloji ve Trend Avcısı M. Serdar Kuzuloğlu'nun yaptığı ödül töreninde  Erhan Demircioğlu ödülünü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un elinden  alırken, kuluçka anahtarını ise İTÜ Arı Teknokent Pazarlama ve İş Direktörü Arzu Eryılmaz'dan teslim aldı.

Üretmenin büyüsü ile on yıl önce ilk sudan hidrojen üreterek yoluna başlayan Demircioğlu, projesi hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: "HydroBorPEM Fuel Cell Technologies, hidrojen yakıt hücreli araçlar için 6 kat verimli yerli kompozit yakıt hücresi membranı ve yakıt hücresi yığınları üretmektedir. Scooter, otomobil, otobüs, kamyon gibi tüm ulaşımda kullanılan araçları hidrojen enerjisi ile çalıştırmada inovatif çözümler sunan girişimin hedefi Paris İklim Antlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı kapsamında karbon emisyonunu düşürmek ve çevreye hidrojenli araçlar ile yalnız su buharı vermektir." dedi.

Erhan Demircioğlu, 18-21 Kasım 2021'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Automechanika İstanbul Plus Fuarına fuar sırasında fiziksel ödül töreni organizasyonuna ve fuarın 'e-mobility-startup' bölümüne katılacak. Ayrıca 02 Aralık 2021 tarihinde bu yıl 10'ncusu gerçekleşecek İTÜ Çekirdek Big Bang ve Almanya'da gerçekleştirilecek Automechanika Frankfurt 2022 Fuarı'na katılarak projesini tanıtma fırsatı sağlanacak.