Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, mesajında Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Demirkollu sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 83’ncü yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyoruz.

Türk Milleti’nin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği ve evrensel düşünce yapısı onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. Ulu Önder Atatürk, kurtuluş savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Bugün 10 Kasım bizler için, Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günüdür. Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak en önemli görevimiz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”