Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltması Günü” nedeniyle bilgilendirme çalışması yapıldı. Karaman’daki vatandaşların deprem bilincinin arttırılmasına yönelik düzenlenen bilgilendirme çalışması kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait deprem simülasyon tırı, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na getirildi.

Kent meydanındaki deprem simülasyon tırını ziyaret eden Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, çalışmalar hakkında AFAD İl Müdürü Şerife Han’dan bilgiler aldı. Vali Akkoyun, deprem anında yapılması gerekenler hakkında vatandaşlara verilen eğitime de katıldı. Verilen teorik eğitimin ardından simülasyon tırında yapılan tatbikata geçildi.

Simülasyon tırında deprem anını birebir yaşayan Vali Akkoyun ve katılımcılar, deprem anında yapılması gereken çök-kapan-tutun hareketini yaptılar.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltması Günü nedeniyle, AFAD Başkanlığının da destekleriyle Deprem Simülasyon Eğitim tırının 01 Ekim Cumartesi günü Karaman’a geldiğini ifade eden AFAD Karaman İl Müdürü Şerife Han; “Tırımız 05 Ekim tarihine kadar ilimizde eğitimlerimize destek olacak. Geçen sene 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Afet Farkındalık eğitimleri gerçekleştirdik. Bu yıl 2022 Afet Tatbikat Yılı olması nedeniyle, farkındalık eğitimlerimize devam ederken, tatbikatlarla eğitimlerimizi pekiştirmeyi hedefledik. Deprem Simülasyon Eğitim Tırımıza halkımızın en çok ulaşılabileceği noktalarda eğitimler planladık. Eğitimlerimizde afet öncesi, anı ve sonrası yapılacaklar anlatılmakta. 01 Ekim Cumartesi günü üniversite öğrencilerimizle Hatuniye Kız Öğrenci Yurdu önünde, dün Türk Dünyası Kültür Parkında halkımız ve AFAD Gönüllülerimizle eğitim ve Deprem Ani Tatbikatları gerçekleştirdik. Bugün de (03 Ekim 2022) Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sizlerle birlikteyiz. Gün boyu devam edecek eğitimlerimize, yarın (04 Ekim 2022) 1. TOKİ Liseler Kampüsü bölgesinde, 05 Ekim Çarşamba günü sabah Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde, öğleden sonra da (13.30 17.00) Polis Meslek Eğitim Merkezi Bahçesinde devam edeceğiz” dedi.

Düzenlenen etkinliğe, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.