Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) Türkiye geneli il ve ilçelerde bu yıl 5'incisini düzenlediği Siyer-i Nebi yarışmasında derece giren Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Nisanur Sert, Muhammed Hüseyin Can İyibaş ve Enes İbrahimoğlu Okul Müdürü Mehmet Üzüm ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve gençleri Efendimizin ahlâkı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Karaman genelinde 3000 ortaokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.  

Düzenlenen yarışmada kızlar kategorisinde dereceye giren 7. sınıf öğrencisi Nisanur Sert, il birincisi olurken, erkekler kategorisinde ise 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Can İyibaş il birincisi ve yine 8. sınıf öğrencisi ise Enes İbrahimoğlu ise il ikincisi oldu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan ile öğrenci velileri Mehmet Ali İyibaş, İbrahim İbrahimoğlu ve Ramazan Sert’in hazır bulunduğu ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu dereceye giren öğrencileri tebrik etti.  Kuntoğlu, “Yetiştirdiğimizin nesillerin Peygamber Efendimizin hayatını bilmesi gerekir. Onun örnek ahlakını öğrencilerimize aktarmak içinde idareci ve öğretmeler olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Onun mesajlarının öğrencilerimizin hayatlarına düstur olmasına, Kur'an-ı Kerim nuruyla aydınlanmasına vesile olmalıyız” diye konuştu.

Elde edilen başarılarda öğretmenlere ve ailelere ayrı bir parantez açan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin elde ettiği başarıların arka planında idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz var. Bu anlamda sosyal ve kültürel faaliyetler ile yarışmalarda desteklerini esirgemeyen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başarılı öğrencileri ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.