Başyayla Şehit Ali Göksu İmam Hatip Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu “Devamını Siz Yazın” adlı eTwinning projesine  7. Sınıflardan 3, 8. Sınıflardan 2 olmak üzere toplamda 4 öğrenci katılıyor.

Projenin kurucusu ve ortağı olan İngilizce Öğretmeni Ramazan Evleksiz, proje ile alakalı bilgiler verdi.

Evleksiz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Projemizin adı, Devamını Siz Yazın.  Projemizi hikaye üzerine oluşturduk. Şöyle ki; hikayeler, çocukluktan itibaren hayatımıza giren ve her zaman bize yol gösterip ufkumuzu açan eserlerdir. Çok kıymetli yazarlarımız bizlere hikayeleri ile ilham verir ve bizlere bakmamız için hayatın farklı bir penceresini sunarlar. Bu projemiz ile biz de hikaye okumayı bir seviye ileriye götürüp hikaye yazmayı planlıyoruz.  Projeye dahil olan farklı okullarımızda öğrenim gören öğrencilerden beşer kişilik ekip oluşturduk. Bu ekipler, farklı farklı illerde eğitim gören ortaokul kademesinin muhtelif sınıflarındaki beş öğrenciden oluşuyor.

Oy birliği ile belirlediğimiz beş farklı değerler eğitimi konusunu okullarımıza kura ile dağıttık. Akabinde, okulumuzun öğrencileri, proje ortağı öğretmenler eşliğinde kendisine düşen konu ile hikayeyi başlattı. Neticede beş farklı konuda, beş farklı ilden, beş farklı hikaye yazılmaya başlanmış oldu.

Hikayeler toplamda beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölümü tamamlayan grup, hikayenin bir sonraki bölümünün tamamlanması için diğer okula gönderdiler. Beş bölüm de tamamlandığında ise her kısmı farklı iklim ve coğrafyada; farklı kültür ve değerlerden oluşan güzel bir hikaye ortaya çıkmış oldu.

Devamını Siz Yazın projesi ile öğrencilere hayata farklı pencereden bakmaları için yol göstermeye çalıştık. Onlara, "Yarım kalan bir hikayeyi nasıl tamamlarsanız ortaya güzel bir sonuç çıkar?" sorusunu sorduk. Projeni nihayetinde ise onlara neler yapabileceklerini bizzat görme imkanı sunduk. Öğrencilerimiz, iş birliği içinde, hiç gidip görmediği bir ilde; ismini dahi bilmediği öğrenciler ile arkadaş olup, beraberce tuğlaları üst üste koyarak bu güzide hikayeleri ortaya çıkardılar. Başta azimle çalışan öğrencilerimiz olmak üzere, onlara bu süreçte rehberlik eden öğretmen arkadaşlarımız ve süreci yakından takip eden kıymetli velilerimize şükranlarımı sunarım.”