Çorum’da şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Törene katılan şehit yakınları, şehitlerin özgeçmişi okunurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Devlet Tiyatro Salonu’nda Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit asker ve polisler ile gazilerin özgeçmişleri sinevizyon sistemiyle aktarıldı. Bu sırada salonda duygulu anlar yaşandı.

Özgeçmişlerin okunmasının ardından şehit polis memurları Uğur Yıldız, Yaşar Uysal, Gökhan Çakıcı, Emre Beker, şehit devlet memuru Fevziye Kayış, şehit Sözleşmeli Er Emre Şahin, şehit Uzman Çavuş Erdal Tekeci, şehit onbaşı Mehmet Burak Kaplan, şehit Astsubap Yunus İşçan, 15 Temmuz şehidi Ümit Çoban, Adem Kayış ve Kapaklı’nın yakınları ile 15 Temmuz gazileri Eşref-Kardelen Çelik, Mustafa Çağır, gazi Jandarma Er Ramazan Akçay, Gazi polis memuru İlhami Boyraz’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratları verildi.

Vali Necmettin Kılıç, Anadolu coğrafyasının kıyamete kadar bu milletin olduğunu belirterek, “Anadolu coğrafyası kıyamete kadar isteyecektir. Bizde kıyamete kadar kan dökeceğiz bayrak solmasın diye” dedi.

Şehitlerin geride kalanlara güzel bir miras bıraktığını dile getiren Vali Kılıç, “Onlara ne güzel bir isim bıraktılar. Onlara ne güzel bir isim bıraktılar. Onlara ne güzel bir övünç bıraktılar. Gazilerimize de ne mutlu. Dimdik şerefle onurla gezebiliyorlar. Bütün milletim o gece topyekün gazi olmuştur. Türk devleti ilelebet payidar olacaktır. Devletimiz kıyamete kadar, sonsuza kadar varolacaktır. Bu devlete hizmet edenler yüce olacaktır. Bu devlete ihanet edenler her zaman aşağıların en aşağısında olacaktır. Bu devlete karşı çıkanlar her zaman hüsrana dücar olacaklar. Ama sonsuza kadar baş eğmemek adına, diz çökmemek adına onurumuzu korumak adına, insanlığa hizmet etmek adına her an hazır olacağız. Her zaman şehadete hazır olacağız” ifadelerini kullandı.