Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla ilki 9-12 Aralık'ta Ankara'da yapılan "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri", yoğun ilgi üzerine 2022 yılı içerisinde ‘Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında’ sloganıyla Gaziantep’in ardından Konya, Antalya, Adana, Kayseri, Malatya, Samsun, Diyarbakır, Van, İzmir, İstanbul ve Eskişehir'de de düzenlenecek.

Bu kapsamda, 26-27 Mart'ta Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ etkinliğinde, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar katılım gösterecek. Etkinlikte kamu kurumlarına ait stantlarda tanıtımlar yapılarak, gençlerin; burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

Etkinlikte ayrıca gençler spor, kültür-sanat, bilim, girişimcilik, sosyal medya, psikoloji ve gastronomi konularında düzenlenen söyleşiler ile alanında başarılı isimlerle bir araya gelerek onların deneyim ve tecrübelerinden faydalanacak. Program çerçevesinde gençlerin beğendiği ve ilgisini çeken SENFOROCK konseri, simülasyon cihazları, Solotürk, Türk Yıldızları, Bilim TIR’ı, Narko TIR ile kurumsal araçlara etkinlikte yer verilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri ile hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileriyle onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir araya getirilecek.

Söz konusu program, gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine katkıda bulunmayı, ekonomi, eğitim, kültür, sanat, bilim, sağlık, spor gibi her alanda gençlerin destekler hakkında bilgilendirilmesini ve doğru yönlendirilmesini amaçlıyor. Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde iki gün sürecek etkinlikler, saat 10.00’da başlayıp, 17.00’de sona erecek.