Bir vadi içerisine ve dere kenarına kurulan Güldere (Gödet) köyü, bin yıllık tarihi ile biliniyor. Son zamanlarda, Güldere köyünün güneyinde Silifke ile sınırında bulunan Elmalı Tepe mevkii vatandaşların ilgi odağı oldu. Bu mevkide bulunan Şifalı Suyu vatandaşların dikkatini çekiyor.

Özellikle yaz aylarında bu şifalı suyu değişik hastalıkların tedavisi için kullananlar yoğun olarak ziyaret etmekte. Bu suyun böbrek taşları ve rahatsızlıkları, mide, bağırsak rahatsızlıkları, değişik cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği kabul edilmekte.

Rivayete göre yaralı ve hasta bir eşek bu suya girip vücudunu ıslattıktan sonra iyileşmesi üzerine suyun şifalı olduğunu anlayan bölge halkı sudan istifade etmeye başlamış. Kış günlerinde bile Karaman dışından çok sayıda insanın geldiği şifalı suyun ziyaretçileri hiç bitmiyor.

Gerek yerli, gerekse il dışından gelenlerin mevkideki en büyük sıkıntısına kulak veren İl Özel İdaresi ve Karaman Belediyesi, suyun daha iyi kullanılabilmesi için çeşme, tuvaletler, banyolar ve mescit yapımı gerçekleştirdi. Bir süre ilgiyle kullanılan bu yatırımlar, daha sonra vatandaşların gazabına uğradı.

Elmalı Tepesine yapılan tuvalet, banyo ve mescit harap içerisinde kaldı. Bazı vatandaşlar tarafından camların ve kapıların kırılması, duvarların boyanması, tuvaletlerin pislik içerisinde bırakılması “pes” dedirtti.

Yoğun istek ve talep üzerine devletin yaptığı bu alanın hunharca kullanılması Karaman’ı rencide ediyor.