31 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da başlayacak konferans, Yunus Emre Konferans salonunda icra edilecek. Konferansa tüm vatandaşlarımız davetli.

Konferansa Tarım sektöründeki araştırma ve tespitleri ile gündem oluşturan Araştırmacı yazar Sadettin İnan katılacak.

Saadet Partisinden yapılan açıklamada “Bugüne kadar hiçbir zaman suni gündemlerle oyalanmadık, her daim Ülkemizin gerçek gündemi ile meşgul olduk, asıl sorunlarına çözüm ürettik.” denildi.

Tarımın, Dünya ülkelerinin tamamında 1. sıradaki stratejik bir alan olduğu belirtilen açıklamada “Ülkemizin geleceği için sanayinin gelişimi vazgeçilmezdir ancak Tarım tüm sektörlerin atasıdır. Sanayi ürünlerin çok büyük kısmının hammaddesi Tarım ürünleridir. Ülkelerin bekası için tarım hayati öneme haizdir. İnsanlar tarım ürünleri ile karnını doyurur. Her insan cep telefonunun yenmeyen bir şey olduğunu, karnını ancak tarım ürünleri ile doyurabileceğini bilir. Ancak bu tarım ürünlerinin de insan bünyesine uygun olması, insan sağlığına zararlı olmaması gerekmektedir. Oysa ki bugün bu kriterlerin var olduğunu söylemek çok zor. Bu bağlamda halkımızın, Dünya genelinde şeker ve tohum üzerinden oynanan oyunlar, bu oyunların hedefleri hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan, Tarım üzerine araştırmalar yapıp, bilinmeyenleri veya bilinmesi istenmeyenleri gün yüzüne çıkarması ile tanınan Milli Gazete yazarı Sayın Sadettin İnan beyin katılacağı konferansımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” denildi.

Sadettin İnan, araştırma ve yazıları ile Türkiye’nin tarım gündemini en yakından takip eden, tarımı ülke gündeminden düşürmeyen gazeteci olarak tanınıyor.

Yunus Emre Konferans salonunda yapılacak konferans, 31 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da başlayacak.