Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 Haziran Cumartesi günü tüm Türkiye’de yapılacak olan LGS öncesinde Karaman genelindeki tüm okullarda dezenfekte ve temizlik çalışması başlatılarak sınavlar öncesinde okullarda sağlıklı bir ortam için hazırlıklar tamamlandı.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav öncesi ülke genelinde olduğu gibi Karaman’da da hazırlıklar yapıldı. Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle okullarda sınava girecek öğrenciler için dezenfekte çalışmasına geçilirken, kentteki 78 sınav binası sınava hazır hale getirildi.

Dezenfekte çalışmalarını yakından takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda 78 sınav binasının 374 salonunda öğrencilerin sınava gireceğini belirterek il genelinde 1026 öğretmenin görevlendirildiğini söyledi.

Okullarda yürütülen dezenfekte çalışmalara ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 20 Haziran'da temel eğitimden ortaöğretime geçişe yönelik yapılacak sınav öncesi, il genelinde bütün okullarda dezenfekte ve temizlik çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Çalışkan, “Sınav salonları, lavabolar, kapı kolları, okul girişleri, merdivenler okulun tüm detayları ekipler tarafından dezenfekte edildi. Karaman’da eğitim camiası olarak çocuklarımızın sınavlarını etkileyecek olumsuz bir durumla karşılaşmamak için her türlü önlemimizi aldık. Sağlık ve huzur içerisinde bir sınav geçirmeyi diliyorum ” dedi.