Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, hızdan kaynaklı kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla gündüz yapılan radarla hız denetimlerine ilaveten gecele de radarla hız denetimi yapılacağını bildirdi.

Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde otuzunun hız kaynaklı olduğunun belirtti.

Her yıl yasal hız sınırı üzerinde araç kullanma ve hıza bağlı olarak ihlal edilen trafik kuralları nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında bir çok vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, bir çok vatandaşımızında yaralandığını ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

"Gece yapılamayan ve denetim zafiyetine neden olan radarla hız denetimi, sürücülerde hız yapma isteğini tetikleyerek, geceleri seyahat etme isteğini arttırmaktadır. Bununla birlikte hızla birlikte gece ile oluşan rehavet, uykusuzluk, ve yorgunluğa bağlı olarak sürücü üzerindeki algı ve refleks zayıflamasınında etkisiyle trafik kazaları kaçınılmaz olmaktadır. Hızdan kaynaklı kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla gündüz yapılan radarla hız denetimlerine ilaveten yurt genelinde geceleyinde yapılan radarla hız denetimine ilimizde de başlanılacaktır."