2019 yılı Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde trafik akışının daha düzenli ve güvenli sağlanması amacıyla bayram öncesi ve sonrasını da kapsayacak şekilde alınacak trafik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılırken dokuz günlük bayram tatili süresince trafik denetimleri de sıklaştırılarak devam edecek.

Bu kapsamda Karaman - Konya yolu üzerinde il emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı trafik ekipleri tarafından yürütülen uygulamaları yerinde takip eden Vali Fahri Meral, sürücü ve yolcularla bir süre sohbet ederek Ramazan Bayramlarını tebrik etti, kazasız ve belâsız hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Trafik ekipleri tarafından yürütülen uygulama çerçevesinde yol güzergâhında durdurulan araçlarda bulunan öğrencilere ve vatandaşlara “Dikkat Sizden Notlar Bizden” sloganıyla el broşürleri ile yaya önceliğinin anlatıldığı ve trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik hazırlanan el broşürlerinin yanı sıra kırmızı düdük dağıtıldı.

Uygulama ile ilgili olarak ilgili emniyet ve jandarma trafik şube müdürlüklerinden yetkili görevliler zaman zaman durdurulan araçlara binerek sürücü ve yolcuları bilgilendirdiler.

Trafik uygulama noktasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Fahri Meral; İçişleri Bakanlığının trafik uygulamalarıyla ilgili talimatları doğrultusunda bugünden itibaren 10 Haziran’a kadar bayram tatili süresince trafikte kazaların önüne geçilerek vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmeleri ve güvenli bir bayram geçirmeleri için gerekli trafik tedbirlerinin alındığını belirterek, il genelinde bulunan uygulama noktalarında emniyet ve jandarma trafik personellerinin sayılarının arttırıldığını söyledi.

Vali Fahri Meral, “Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz hız konusunda ve emniyet kemeri kullanımı konusunda hassasiyetle davranarak kurallara mutlaka riayet etmelerini bu konularda onlardan gerekli desteği bekliyoruz. İnsan hayatı her şeyden çok önemli. Her trafik kuralı mutlaka insan hayatı için geliştirilmiş ve uygulanmaktadır. Bugünden itibaren ilimiz genelinde bayram sonuna kadar vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli yolculuk yapabilmeleri için ilgili kurumlar tarafından her türlü tedbir alınmıştır” dedi.

Vali Fahri Meral’in Karaman - Konya yolu üzerinde trafik uygulama noktasındaki denetlemelerine, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ile İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin katıldı.