Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Salih Şengezer, Adana İl Müftülüğünden Vaiz Fadime Şahin, İl Müftüsü Muhammed Lutfi Ketenci ile İl Müftü Yardımcısı Ali Abay katıldı.

Gerçekleşen ziyarette Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Karaman’da gerçekleştirilecek olan “Din İstismarı İle Mücadele” konulu konferans hakkında Vali Meral’e bilgiler verdi. Daire Başkanı Bilgiç, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında din görevlisi, kur’an kursu öğreticisi, ilçe müftüleri ve vaizlerinin katıldığı ve Din İstismarı ile Mücadele konusunun ele alınacağı geniş kapsamlı bir seminer düzenleneceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen heyeti Karaman’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Meral, böyle önemli bir konuda toplumun bilinçlendirilmesine yönelik düzenlenen konferansın başarılı geçmesi dileklerinde bulunarak, ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti.