Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanları Hürol Karlı ve Ozan Murat Ergan'ın eğitimci olarak katıldığı toplantıya Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve firma yetkilileri katıldı.  

KTSO Başkanı M. Gökhan Alkan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Ticaret Bakanlığı Eğitim Uzmanları Hürol Karlı ve Ozan Murat Ergan’ın seminere katılanlara yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan “İhracata Yönelik Destek Programlarının” tanıtılması ve hedef pazar ülkeleri ile ilgili teknik bilgiler sunumu ile devam etti.

İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, İhracat Mevzuatı/Dâhilde ve Hariçte İşleme Rejimleri,  Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, İş dünyası için Ticari Bilgiye Erişim ve Ticarette Teknik Engeller gibi konularda sunumlar yapıldı. Sunumlar sonunda ihracatçılarla yapılan toplantı soru cevap bölümüyle devam etti.

Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmaları için “İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı” kapsamında firmaların pazarlama ve üretim becerilerini geliştirmeleri, Karaman ihracatının yükseltilmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin geliştirilmesi ve devlet desteklerinin artması amacıyla yapılan bu seminerlerde en büyük hedef Karaman ihracatının arttırılmasıdır.

Karaman Ticaret Odası olarak İl genelinde faaliyet gösteren firmaların kendilerini ve iş hacimlerini geliştirmeleri, yurt içinin yanı sıra yurt dışına açılabilmeleri adına daima aydınlatıcı eğitimler, seminerler ve fuarlara destek vererek,  bu ve benzeri etkinliklerin Karamanlı işletmelerin kurumsallaşması ve uluslararası sektörde markalaşmaları için büyük bir ihtiyaçtır.

Bizler Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak Karaman ihracatının yükseltilmesi ve Türkiye ihracatına katkı sağlanması için projeler hazırlanmakta ve Karaman'ın ihracat kapasitesini artırmaya yönelik gayret göstermekte.