Uluslararası ticaretin gün geçtikçe daha da önemli olduğu ve uluslararası pazarlarda rekabetin giderek arttığı günümüz ekonomisinde KOBİ’lerdeki bu değişim ve gelişim talebine karşılık olarak, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ihracat yapma isteğinde olan firmaların veya hali hazırda ihracat yapan ancak ihracat payını artırmak isteyen firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere “Dış Ticaret Eğitimi” odamızda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa, eğitmen Hakan Akın katıldı.

09:30 – 16:00 saatleri arasında 6 saat boyunca gerçekleştirilen, programda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak önemli bilgiler aktarıldı. Katılımcı üyelerden dış ticaret yapanların ticaret yaptığı firmalar uluslararası veri tabanlarında incelendi.

Dış ticaretin Kobiler ve ülkeler açısından önemi, İhracat, ithalat ve transit ticaret kavramları ve iş akışları, Nasıl ihracatçı ve ithalatçı olunur?, Dış ticarette iş alanları ve iş planları, Kobilerde dış ticaret alt yapısı ve hazırlıklar, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri, İhracatın ve İthalatın Finansmanı, Dış ticarette Bilgi Kaynakları ve İstihbarat, İhracatta Hedef Pazarların ve Müşterilerin Tespiti, İhracat Pazarlama Faaliyetleri konusunda eğitmen Hakan Akın katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcıları sertifikalarını almak için KTSO İhracat Destek Ofisi'ne gitmeleri gerekiyor.