Ayrancı, Üçharman Köyünde 08.12.2107 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili yapılan “Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri”nin coğrafi işaret uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üçharman Köyünde yapılan toplantıya Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Fatih Ayaz, Veteriner Hekim M. Fikri Boyacıoğlu, Ziraat Mühendisi Feyzal Duru Kandemir, Kıraman ve Üçharman Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Üyeleri, Üçharman Muhtarı ile Üreticiler katıldı.

Bu kapsamda KTSO Başkanı Mustafa Toktay coğrafi işaretin kırsal kalkınmadaki önemi ve sağlayacağı katma değer hakkında bilgi verdikten sonra tescili yapılan “Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri” ürününün sahiplenilmesi, obruğun korunması ve piyasadaki sahte ürünlere karşı mücadele edilmesi konusunda dikkatli olunması ve bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Bilgilendirme toplantısı, coğrafi işaret konusunda üreticilerle soru-cevap bölümü ve karşılıklı bilgi alışverişi ile sona erdi.