16.06.2015 tarihinde Türk Patent Kurumuna başvurusu yapılan Karaman Divle Obruk Peyniri Coğrafi İşaretini 08.12.2017 tarihinde tescil edilmesinden sonra konu ile ilgili Denetim Sürecinin ve logo kullanımına ve dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin Bilgilendirme Toplantısı Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ın ev sahipliğinde; peynir üreticileri ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ve Tarım İl Müdürlüğü'nden Feyzal Duru Kandemir tarafından yapıldı.

Toplantı açılış konuşması yapan KTSO Başkanı Mustafa Toktay; Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bu süreçte yapmış oldukları katkılardan ötürü teşekkür ederek; Coğrafi işaretin önemine vurgu yaptı. Başkan Toktay; “Coğrafi işaretin önemi uzun vadede yöresel kalkınmayı destekleyici en önemli unsur olacak, ürünün ve yörenin marka oluşumunda en önemli mihenk taşı olacaktır” dedi. Coğrafi işaretin önemini vurgulayarak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ekşi Kara Üzüm, Taş Değirmen Bulguru, Karaman Yanık Koyun Yoğurdu, Ermenek Helvası ve Bandırması konularında coğrafi işaret tescili çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Toplantı Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve yetkilileri tarafından yapılan sunumda 'Karaman Divle Obruk Peyniri üreticilerinin bundan sonraki süreçte; üretim, muhafaza, ambalaj, satış konularına ve denetim aşamasında izlenecek metot konuları noktasında bilgi verildi. Yapılan sunumda peynir üreticilerimize Divle Obruğu Tulum Peyniri coğrafi işaret etiket kullanımı hakkında bilgiler verildi.

 Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçilerek toplantı sona erdi.