Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Raziye Gençer Petek ve Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Ana sınıfı öğretmeni Şerife Uçkun’un kuruculuğunu yaptığı Doğada sTEMA Projesi Ortaya harika doğa kaşifi ve kahramanları çıkarttı.

Proje kurucusu Raziye Gençer Petek proje hakkında yapmış olduğu açıklamada: “Bilindiği üzere, sürdürülebilir doğa, temiz hava, yeşil çevre ve erozyonun önlenmesi bütün dünyanın ortak sorunu. Doğada sTEMA Projesi 4-11 yaş öğrencilerin TEMA etkinliklerinden de yararlanarak, doğayı stem yoluyla keşfetme ve koruma bilinci geliştirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir projedir Bu bağlamda; suyun döngüsü, yeraltı sularının önemi, toprak ve su erozyonun ne olduğu ve nasıl önleneceği, ağaç dikmenin önemi kavratılmaya çalışılmıştır Stem etkinliği olarak,su kuyusu ve su pompası yapılmış, palamut tüplenmiştir. Yetişen palamutlar, Karaman TEMA ile birlikte ormana dikilerek proje sonlandırılmıştır. Ancak etkileri öğrencilerin yaşamları boyu sürecek, çok güzel bir proje olmuştur” dedi.

Proje ortakları; Azerbaycan'dan Zehra Akabarova, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu'ndan Elif Ebru Çiftçi, Bahtışen Sevimli Güven, Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu'ndan Senem Yılmaz, Gevher Hatun Ana Okulu'ndan Fundagül Oflaz, Medine Yaşar Evcen Ana Okulundan İlyas Yozcu, Özel Başarı kolejinden Tuğba Gülşen Dr. Faruk Sükan İlkokulu'ndan Durmuş Akbel ve Konya, Şükriye Onsun İlkokulu'ndan Şükrü Gülmez.