Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Enerya Gaz Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç’ın birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında; Karaman’daki doğalgaz hizmetinin yıl sonuna kadar 48 mahalleye ulaşacağı ayrıca 2017’de doğalgazı olmayan mahalle kalmayacağı vurgulandı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 2007 yılında başlayan doğalgaz çalışmalarından bugüne gelindiğinde, doğalgaz kullanımının 45 mahalleye tam olarak ulaştığını, 5 mahallenin bir kısmında kullanıldığını, geriye kalan 6 mahallenin doğalgaz çalışmalarının da 2017 yılına kadar tamamlanacağını söyledi. Bir yıl öncesinden hangi mahallede doğalgaz çalışması olacağını vatandaşlarımıza duyuracaklarını ifade eden Başkan Çalışkan, belediye yatırımlarını da bu plana göre şekillendireceklerini belirtti.
Enerya Gaz İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç ise, dün itibari ile yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Beyazkent Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarının başladığını, kısmi olarak kullanan Şeyh Şamil, Siyahser, Gevher Hatun, Taptuk Emre ve Şeyh Edebali Mahallelerinin de 2015 yılında tam olarak kullanım sağlanacağını söyledi. Kılıç ayrıca doğalgaz sürecinin hızla ilerlemesi için Karaman Belediyesi’nin gerekli olan yapısal desteği sağladığı için de teşekkür etti.