Kentsel dönüşümün hız kazanması, kış aylarında yapılan kömür yardımları ve doğalgazın yaygınlaşması gibi sebepler, kömür sektörünü durma noktasına getirdi. Son olarak ABD ile yaşanan krizle artan dolar fiyatları ise, kömür sektörüne ağır darbe vurdu. Kış aylarının yaklaşması ile Karamanlı vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, kömür fiyatlarındaki artış vatandaşları üzdü.

Karaman’da kömür ticareti üzerine faaliyetini sürdüren Yörükoğlu Ticaret Sahibi Recep Dural, döviz kurundaki artışın kömür fiyatlarına da yansıdığını belirterek, ithal kömürler geçen sene 1150 TL’ye satılırken, bu yıl 1700 TL olduğunu söyledi. Dural, yerli Ermenek kömürünün de ocakların kapatılması sebebiyle fiyatların arttığını belirterek, geçen yıl 580 TL’ye satılırken, bu sezon 650 TL olduğunu ifade etti.

Karaman’da maddi durumu iyi olan vatandaşların zaten doğalgaza geçtiğini belirten Dural, şunları aktardı;

“Fiyatlardan hiç memnun değiliz. Fakir insanlar bu fiyatlarda kömür alamıyor. Kömür fiyatlarındaki artış hem vatandaşların hem de bizim sıkıntılı bir kış geçirmemize neden olacak. Yetkililerin kömür fiyatlarına el atmasını talep ediyoruz.” dedi.