Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ziyarette bulunan Dr. Adnan Kurşun, ADSM Başhekimi Dt. Fatih Kutsal ile hastaneye ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Diş ve diş eti hastalıkları 'önlenebilir', 'kontrol edilebilir' ve 'davranışla iyileştirilebilir' hastalıklar gurubuna girdiğini belirten Kurşun, “Alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebilmektedir.

Bu tedbirler sayesinde diş hastalıklarının tedavisi için yaptığımız harcamalar çok ciddi oranlarda düşerek 12 kat azalacağı yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. Koruyucu tedavi, hastalık kişide başlamadan önce hastalığın önlenmesidir.

Diş fırçalama, diş ipi kullanımı, düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlıklarının kazandırılması gerekmektedir.

Düzenli diş hekimi kontrolü ve eğitimle ağız diş sağlığı bilgilerinin artırılması, doğru tutum, alışkanlıklarının oluşturulması, koruyucu uygulamalar ile hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılması suretiyle yaşam kalitesinin artırılması sağlanabilir” diye konuştu.

ADSM ziyaretinin ardından Merkez 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezine geçen İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun’a sağlık merkezlerinin ziyareti esnasında Kamu Hastaneleri Başkanı Celalettin Büyükboyacı ve Başkan Yardımcısı Cemal Korkmaz eşlik etti.