Öğrenciler sergilerinde “Payıma Düşeni Alıyorum” adlı projeleri ile matematik dersinde kesir çeşitlerini yazdıkları kodlarla bilgisayar desteği ile kalıcı ve somut olarak öğrenmelerinin yanında ziyaretçilerle uygulama yaptılar.

“Yaptığımı Çiz” adlı proje ile yazılanların yatay ve düşey olarak simetrilerini gördüler. “Damlalarımı Siliyorum” projesi ile araçlarda bulunan yağmur sensörünün küçük bir simülasyonunu, nem sensörünü kodlayarak yaptılar. “Perdeni Aç” projesi ile yaptıkları maket evin perdesini uzaktan kumanda ile açıp, kapattılar. “Jestime Göre Hareket Et” projesi ile yazılan kodlar sayesinde el hareketleriyle pervaneyi sağa, sola döndürdüler. “Rüzgar Aydınlatıyor” projesi ile rüzgar enerjisinden led lamba yakarak ortamı aydınlattılar. “Akıllı Ev” projesi ile sözel komutla maket evin odalarının ışıklarını açıp kapattılar. Ayrıca, “Titremeyen El Kazanır” projesi ile öğrenciler ve davetliler çemberi kıvrımlı iletken tele değdirmeden geçirmeye çalışarak yarışma düzenlediler.

Programa okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Davetliler sergilenen projelerin nasıl yapıldığını öğrencilerden dinledikleri gibi yapılan eserleri de kullanma imkânı buldular.