Afyonkarahisar kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde İdari Hizmetler görevini yürütürken İlimize Genel Sekreter olarak ataması yapılan Dr. Hasan Arslan görevine başladı.

Dr. Hasan Arslan Karaman’da önce bürokratik işlemlerini tamamlamak üzere Valilik makamını ziyaret etti. Ardından, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik çalışanlarıyla tanışmak amacıyla bir araya geldi. Tanışma programında herkesle bire bir tanışan Dr. Arslan kendi hakkında da bilgi verdi.

1973 yılında Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesinde doğduğunu, ilk, orta ve lise eğitimini Afyonkarahisar’da tamamladığı belirterek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 1998 yılında Yozgat’ta ilk hekimlik mesleğine başladığını ardından Sandıklı ‘ya gelerek 2012 yılına kadar burada çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade etti.

“2006 -2012 yıllarında Sandıklı Devlet Hastanesinde Başhekim yardımcısı olarak görev yaptım. 2012 yılında Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdür yardımcısı olarak görev yaparken Kamu Hastaneleri Kurumunun açılmasıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirildim. Merhum Ayhan Erenoğlu ve Hüseyin Karasuleymanlıoğlu ile aynı dönem içerisinde birlikte görev yaptık. 2015 Ocak ayından itibaren Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde İdari Hizmetler Başkanlığı görevini yürütürken yolumuz sizlerle kesişti.  Sizlerle mutlu ve başarılı şekilde çalışacağımızı ümit ediyorum”. şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan amaçlarının kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu, bunun için de önce kendi aramızda sonra diğer insanlarla iyi geçinmek zorunda olduklarını vurguladı.

“Hastanelerimiz fabrika, bizlerde fabrika çalışanı değiliz. Hizmet üretip hizmet sunuyoruz. Bunun içinde en iyisini yapmak için hep birlikte çalışacağız. Genel Sekreterlik üst yönetim, bize bağlı 3 kamu hastanemiz de elimiz, ayağımız. Sizlerin görev alanlarınıza dolayısıyla hastanelerdeki görev alanlarınıza hâkim olmanız, bilgi paylaşımlarınızı yapmanız gerekiyor. “ dedi.

Genel Sekreter Arslan konuşmasında beklentilerini açıklarken “İşimiz kolay değil. Çünkü devletin vatandaşa en kolay ulaşma yolu sağlıktır. Bizler ne kadar iyi hizmet verirsek vatandaşımız tarafından devlette o kadar sevilir ve sayılır. Bunun için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bizlere çok iş düşüyor”  diye konuştu.