Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz 2016’da Ülkemiz hain bir darbe girişimine maruz kalmış, millet iradesini yok sayan ve Türkiye'nin aydınlık geleceğini hedef alan hain FETÖ terör örgütüne mensup ihanet çeteleri ve işbirlikçileri ülkemizi işgal etmek, demokrasimizi yok etmek, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamak için Vatanımızın ve Milletimizin korunması ve savunulması için kendilerine emanet edilen silahları, savaş uçaklarını, helikopterleri ve tankları Ülkemize ve Milletimize çevirerek silahlı bir darbe girişiminde bulunulmuşlar, Milletimizin ve kurumlarımızın üzerine bomba yağdırmışlar, tankları halkımızın üzerine sürerek vatandaşlarımıza kurşun sıkmışlardır.

Bu hain darbe girişimine karşı Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine kadını, erkeği, genci ve yaşlısı ile topyekûn darbeye karşı durmuş, tankların üstüne çıkmış, paletlerin altına yatmış kendisine mermi yağdıran helikopterlere ve savaş uçaklarına aldırmadan üzerine sürülen tanklara tekbirlerle karşı durmuş vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda her zaman gözünü kırpmadan canını verebileceğini ve bu Aziz Milletin hiçbir zaman teslim alınamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz direnişi ile ezanına, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıkan Milletimiz bu uğurda 251 şehit vermiş, 2 bin 734 vatandaşımız da gazi olmuştur. İnsanlık tarihine altın harflerle yazılan büyük kahramanlık destanı 15 Temmuz’u ve 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

15 Temmuz’da susturulmak istenen ezanlarımız susturulamamış, ezanlar ve salalar minarelerimizden daha gür seda ile yükselmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Milletimiz vatanımızın birliği, beraberliği ve selameti için başlayan Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerine aralıksız olarak bütün fertleri ile katılmış, 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında devam eden demokrasi nöbetleri ile sokakları, caddeleri ve meydanları darbecilerin silahlı zorbaları değil asil Milletimizin iradesi zapt etmiştir. Demokrasi nöbetleri ile aziz şehitlerimizin kanlarıyla vatan kıldığımız bu topraklardaki yaşam hakkımıza, istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere çok güçlü bir mesaj verilmiştir. Saygıdeğer Karamanlı vatandaşlarımız da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Aktakke Meydanı’nda tek vücut halinde karşı durmuş, Milli İrade nöbetlerine yediden yetmişe büyük bir coşku ile katılarak meydanlarımızı demokrasi meydanlarına dönüştürmüşlerdir.

Şanlı Türk Milleti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da coğrafyamızın, bölgemizin ve dünyanın geleceğine talibiz. Her zaman mazlumların yanında zulmün ve zalimin karşısındayız. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları durdurabilir ve yolumuzdan alıkoyabilir. Şehitlerimizin emanetine hakkıyla layık olabilmek için ülkemizi büyütmenin, kalkındırmanın, büyük hedeflerle buluşturmanın gayretindeyiz. Devletimizin dirliğini, vatanımızın bütünlüğünü korumak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Bundan sonra da kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden asla durmaksızın ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşacağız. 15 Temmuz ruhunu diri tutmak, yeni nesilleri bu ruhla yetiştirmek, hepimizin öncelikli görevidir. Geleceğimizi, bu birlik ruhundan, istiklal aşkından, vatan ve millet sevgisinden yola çıkarak inşa edeceğiz. Yüce Allah (C.C) Milletimizi her türlü fitne, tefrika, kötülük ve ihanetten korusun, kıyamete kadar payidar eylesin inşallah.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile ülkesine, devletine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkan Aziz Milletimize en içten dileklerimle şükranlarımı ve saygılarımı sunar, şehit olan güvenlik güçlerimizi, polisimizi, askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Allah (C.C) hepsinden razı olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun.”