Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm vatandaşlarımızın, Karamanlı hemşerilerimin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak, istiklal mücadelemizde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda çok önemli bir adım atılmıştır.

23 Nisan 1920 tarihine açılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı çok önemli tarihi kararlarla ülkemizin yarınlarını şekillendirerek demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir.

23 Nisan 1920 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutladığımız ve milletimizle birlikte ebediyen yaşayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın bir ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle yad ederken, tüm vatandaşlarımızın, Karamanlı hemşerilerimin ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”