Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Saygıdeğer kadınlarımız evinde anne, işyerinde başarılı bir çalışan ve toplumda saygın bir fert olarak hayatın her alanında huzurlu ve mutlu bir toplumun kaynağıdır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadisi Şerif’inin muhatabı kadınlarımız, anne olmanın büyük kutsallığına sahip, insanı yetiştiren, eğiten ve onu hayata hazırlayan ilk öğretmendir.

Kadınlarımız Anadolu’nun düşmana karşı şahlandığı “Milli Mücadele” yıllarında da erkeği ile omuz omuza vererek cephedeki yerini almış, düşmana karşı savaşarak, kağnılarla cepheye mermi taşıyarak, yaralı askerleri tedavi ederek, silâh ve giyecek imal ederek vatanın kurtuluşunda mücadele etmiştir. Kadınlarımızın bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları İstiklal Savaşımızın kazanılmasında en büyük etken olmuştur.

Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımız doğumdan, ölüme hayatın her aşamasında insanı yetiştiren ve hayata hazırlayan kutsal annelik görevi yanında aynı zamanda iş ve toplumsal hayatımızda da birçok görevi üstlenip başarı ile de yürütmekte ve toplumsal hayatımıza yön vermektedirler.

Kadınlarımızın, toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarının artırılması, ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyüşünde büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, kadınlarımızın çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına en yüksek düzeyde katılımlarını ve her alanda aktif temsilini yükseltmek için çok önemli adımlar atılmıştır. Aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yapılmış, kadını hayatın her alanında hak ettiği konuma çıkartacak tedbirler alınmış, imkânlar sağlanmıştır. Bundan sonra da, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız.

Kadına yönelik şiddet ve baskı insanlık dışıdır ve tüm insanlık için bir tehdittir ve asla kabul edilemez. Uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler ve ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir. En hassas olduğumuz konulardan biri kadına yönelik şiddetin önlenmesidir. Bundan sonra da aynı hassasiyet ve kararlılıkla kadına karşı şiddetle mücadele temel meselemiz olmaya devam edecektir” dedi.

Bu duygu ve düşünceler ile başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.