Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahilik, Ahi Evran Veli tarafından 13. Yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan, birliği, refahı, toplum düzenini sağlayarak halkın maddî, manevî tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilatlanmış sivil toplum kuruluşudur.

Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan Ahilik geleneği; dürüstlük, sevgi, hoşgörü, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyerek asırlar öncesinden günümüze kadar uzanarak üretenin, emeğin, helal kazancın ve dürüst yönetimin simgesi olmuştur.

Esnaf ve Sanatkârların piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk etmekte, Ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkârlarımız da bu önemli mirası devam ettirerek gelecek nesillere aktarmaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd eder, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.