Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletin Partisi AK Parti bundan tam 20 yıl önce 14 Ağustos 2001 yılında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulmuştur.

Ülkemizin siyasi ve ekonomik büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yola çıkan AK kadrolar “Büyük ve güçlü Türkiye” hedefi ile gece-gündüz, yaz-kış demeden, büyük bir kararlılıkla ve hizmette sınır tanımayarak ülkemize büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşatmışlardır.

Partimiz 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde büyük bir başarı göstererek tek başına iktidara gelmiş ve 20 yıldır girdiği tüm seçimlerden her seçimi ezici üstünlükle kazanarak Milletimizin teveccühü ile hep birinci parti olarak çıkmış ve 20 yıldır kesintisiz iktidar olma başarısı göstermiştir.  

AK Parti kurulduğu günden bugüne; e-muhtıra’ya, kapatma davasına, kumpasa, 17-25 Aralık operasyonuna, Gezi kalkışmasına ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine maruz kalmış fakat Aziz Milletimizin desteğiyle bunları aşmasını bilmiş ve demokrasimizi vesayet rejimine karşı korumuştur. 20 yıldır her türlü karalama çalışmalarına ve engelleme girişimine rağmen, dimdik ayakta durduğu gibi bundan sonra da dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Çünkü Partimiz gücünü Milletimizden almaktadır. Bu Aziz Millet tarihi boyunca vesayeti asla kabul etmemiş hürriyetinden asla ödün vermemiş bundan sonra da asla vermeyecektir.

20 yıldır çok önemli başarılara imza atan AK Parti; 2002 yılından bu yana başta ekonomi olmak üzere; eğitimden sağlığa, iç politikadan dış politikaya, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama ve demokrasiden insan haklarına kadar her alanda yapılamaz denilen dev projeleri bir bir hayata geçirmiş, yerli ve milli teknoloji hamlesi ile Ülkemiz dünyaya savunma teknolojileri ihraç eden ülke konumuna gelmiştir.

Türk siyasetinde tarih yazan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti değişimin, dönüşümün ve reformların adresi oldu, yapılan çalışmalar ile Türkiye'nin gururu olan devasa üretim tesisleri, yollar, köprüler, viyadükler, tüneller, havalimanları, hastaneler, insanımızın hizmetine sunuldu, dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi, terör örgütleriyle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdürülmüş terör bitme noktasına gelmiştir.

Devletin karar alma mekanizmasını çok daha hızlandıran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile kriz dönemlerinde çok önemli kararlar zaman kaybetmeden alınarak hayata geçirilmiştir. Öyle ki 2019 yılından beri dünyanın mücadele ettiği salgın süresince Türkiye hem kendi vatandaşlarına hem de mazlum coğrafyalara yardım elini uzatmıştır. Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı koordinasyon ve yönetim kapasitesiyle aktif, esnek ve etkili politikalar hayata geçirilmiş, gelişmiş ülkelerden yardım almak zorunda kalan çaresiz Türkiye'den 157 ülkeye yardım edebilen öz güvenli, güçlü bir Türkiye haline gelinmiştir.  

Artık bugün Filistin davasını sahiplenen, Afrika'ya el uzatan, Orta Asya ve Balkanlar'daki kardeşlerine ve tüm dünyadaki mazlumlara sahip çıkan bir büyük Türkiye var, yine bugün dünyanın neresinde olursa olsun haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik karşısında sesini yükseltebilen zalimin karşısında, mazlumun yanında duran bir Türkiye var.

AK kadrolar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir aşkla ve şevkle Ülkemize ve Aziz Milletimize hizmet etmeye ilk günkü inanç ve heyecanla çalışmaya, “büyük ve güçlü Türkiye” hedefine inanç ve azimle yürüyecek, “Millete hizmet yolunda daima yeni, daima genç" olacaktır.

Partimizin 20. Kuruluş yılı vesilesi ile gecesini gündüzüne katarak inanç ve kararlılıkla hizmette ve başarıda sınır tanımayan partimizin her kademesindeki tüm değerli mensuplarını en kalbi duygularımla kutluyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, Milletin ve Ümmetin yegâne umudu AK Partimizin 20. kuruluş yılının Ülkemize ve Milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.”