Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm annelerimizin anneler gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Şefkat kahramanı annelerimiz; iyiliğin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağıdır.  

Geleceğe umutla bakan, çalışkan, başarılı, dürüst, idealist bir neslin yetişmesinde en büyük katkıyı annelerimiz yapmaktadırlar. Çocuk, ilk terbiyeyi okulundan, sosyal çevresinden önce ana kucağında alır. Dünyayı şekillendiren, toplumların yiğitlerini yoğuran, şekillendiren, isimsiz, sessiz kahramandır anneler.

Annenin ve anne sevgisinin yerini hiçbir şeyin doldurması mümkün değildir. Anne kucağı huzurdur, güvendir, en iyi sığınaktır ve her zaman her insanın ihtiyaç duyduğu en sıcak yuvadır. Anneler; başlara taç, gönüllere ilaçtır.

Yüce Allah (CC) yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de; “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaslanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. "Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster" diyerek dua et.” buyurarak Allah’a itaatten sonra anne-babaya saygı gösterilmesi, iyilik ve ikramda bulunulması emredilmiş, “Öf” bile denilmesi yasaklanmıştır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) “Cennet anaların ayakları altındadır’ buyurarak annenin önemini en iyi şekilde ifade etmiştir.

Evlatlar, merhamet ve şefkati, iman ve cesareti, hak ve hakikat mücadelesini, mukaddesatını, şanlı ve ibret alınacak geçmişini, İslâmî şuur ve ahlâkının ilk örneklerini hep annelerinden öğrenirler. Annelerimiz yaşam deneyimleriyle yolumuzu aydınlatmakta, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreterek geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile baş tacı annelerimizin “Anneler Günü’ nü en kalbi duygularımla tebrik eder, tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.