Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.  Kâbe-i Muazzama’nın yeryüzündeki şubeleri Camilerimiz, dua ve ibadetlerin Yüce Allah (C.C)’a topluca arz edildiği, gönüllerin huzur dolduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekânlarımızdır.

Yüce Kitabımız Kur’an Kerim’in ifadesiyle “Beytullah” yani “Yüce Allah (C.C)’ın Evi” olan Camilerimiz ile ilgili Yüce Allah (C.C) “Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." Buyurmaktadır.  

"Şehirlerde Allah'ın en çok sevdiği yerler mescitlerdir." buyuran iki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatında camiler; Müslümanların bir araya gelerek sorunlarını, sıkıntılarını konuştukları ve sorunların çözümü için çarelerin arandığı istişare meclisleridir.

Birlik ve beraberliğimizin sembolü Camilerimiz, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin bütün mü’minleri tevhit inancı etrafında toplayarak; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmekte ve pekiştirmektedir.

Saygıdeğer Din Görevlilerimiz, kutsal görevlerini aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışı ile yapmakta, dini konularda halkımızı aydınlatmakla birlikte aynı zamanda sosyal sorunlara çözüm aramak gibi çok önemli bir vazifeyi de yerine getirmektedirler.

Cemaatinin derdiyle dertlenen, üzüntüleriyle üzülen, sevinçlerine ortak olan ve herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, yine pandemi sürecinde kurulan Vefa destek gruplarında ve filyasyon ekiplerinde diğer kamu görevlileri ile birlikte ev ev dolaşarak büyük bir özveriyle görev yapan din görevlilerimizin çalışmaları ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

Büyük bir özveri ile görevlerini ifa eden başta Karaman’ımızda görev yapan din görevlilerimiz olmak üzere tüm din görevlilerimize en kalbi şükranlarımı sunar. “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlar, bu haftanın ülkemiz, milletimiz için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim.” dedi.