Şeker mesajında şu ifadeleri yer verdi:

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü Aziz Milletimiz ile birlikte büyük bir coşku ile kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve Karamanlı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Aziz Milletimiz; genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile topyekûn zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve fedakârlıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesi ile  vatanımız düşmanlardan temizlenmiş bu aziz topraklar ebedi olarak vatanımız haline gelmiş, 29 Ekim 1923 tarihinde de bu zafer halkın iradesine dayanan Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmış ve bizlere emanet edilmiştir. 

Tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımızın, istiklalimiz ve istikbalimiz için büyük azim ve inançla yürüttüğü bu büyük kurtuluş mücadelesi sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolundaki hedeflerini bir bir gerçekleştirerek emin adımlarla geleceğe yürümektedir.

Şanlı tarihimizdeki, en önemli dönüm noktalarından olan Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden, hiçbir zaman asla ve asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir. Ülkemizde Cumhuriyetin ilanından bu tarafa 97 yılda büyük hamleler gerçekleştirilmiş ve çok önemli başarılara imza atılmıştır. Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anar, tüm Karamanlı hemşerilerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunarım.” dedi.