Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 3 Aralık günü Birleşmiş Milletlerin kararı ile ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Doğuştan veya daha sonra çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Engelli olmak asla bir kusur olmayıp yaşama ve topluma katılmaya da bir engel değildir. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin eşit vatandaşlar olarak toplumsal yaşama tam olarak katılmaları, ayrımcılığa maruz kalmamaları, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam ve eksiksiz olarak kullanabilmeleri büyük önem arz etmektedir. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve hiç kimseye muhtaç olmadan hayatlarını en iyi şekilde sürdürmeleri konusunda katkıda bulunmak hepimizin insanlık görevi ve toplumsal sorumluluğumuz olduğunu unutmamalıyız.

Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum ve engelsiz bir gelecek için AK Parti iktidarları ile ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda çok önemli düzenlemeler hayata geçirilmiş, engelli bireylerimizin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri ve işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atılmıştır. Bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlamak ve sıkıntılarını çözmek için çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.

Tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.” dedi.