Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Tüm Engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum.

 Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak adına her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları, çözüm yolları, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusunda önemli çalışmalar yürütülmektedir.

Engelli olma hali asla bir kusur olmayıp doğuştan veya daha sonra çeşitli sebeplerle her insanın hayatında karşılaşabileceği durumlardan biridir. Engelli olmak kesinlikle yaşama ve toplumsal hayata katılmaya da engel değildir. Engelli ya da engelsiz tüm vatandaşlarımız insan onuruna yaraşır bir biçimde yaşama hakkına sahiptir.

Engelliler Haftası, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken haftalardan biridir. Engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak adına üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız.

AK Parti iktidarı ile her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımız ile ilgili de çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Engelli kardeşlerimizin toplum içinde hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan toplumsal yaşama eşit vatandaşlar olarak katılmaları, hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla; eğitimden, istihdama, sağlık hizmetlerinden sosyal yardımlara ve evde bakım hizmetlerine kadar her alanda  reform niteliğindeki çok önemli düzenlemeler ile engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller bir bir kaldırılmış ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları sağlanmıştır.

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.