Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Değerli basın mensuplarımız evrensel meslek ilkeleri ışığında, toplumun doğru bilgilendirilmesi için farklı görüş ve düşünceleri tarafsız bir şekilde ortaya koyarak doğru ve tarafsız haber vermek, yaşanan olaylar konusunda toplumu aydınlatmak, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturmak gibi çok önemli bir görev icra etmektedirler.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına; gece - gündüz, yaz – kış, yağmur- çamur demeden her koşulda büyük bir özveri ile görevlerini icra eden basın mensuplarımızın objektif bir bakış açısıyla ortaya koyduğu haberlerin, demokrasimizin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğimizin korunmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının oluşmasında önemli bir payı bulunmaktadır.

Düşünce özgürlüğünün ve toplumdaki çok sesliliğin gelişmesine ve korunmasına önemli katkı sunan basın mensuplarımız, Milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun doğru ve tarafsız haber alma adına görevlerini büyük bir başarı ile yerine getirerek her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik eder, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. Hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah (C.C)’tan rahmet dilerim." dedi.