Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Basın mensuplarımız; doğru ve tarafsız haber vermek, yaşanan olaylar konusunda toplumu bilgilendirmek, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturmak için kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla gece - gündüz, yaz - kış demeden her koşulda görevlerini büyük bir özveri ile icra etmektedirler.

Düşünce özgürlüğünün ve toplumdaki çok sesliliğin gelişmesine ve korunmasına çok önemli katkı sunan basın mensuplarımız yaptıkları bu önemli görevleri ile milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarı ile yerine getirerek her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. Hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim." dedi.