Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte yeni bir hicri yıla daha ulaşmanın mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Hicri 1443 yılının Aziz Milletimize, İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı Hicri Takvimin başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da bilinen mübarek Muharrem ayıdır.

İslâm tarihinin dönüm noktalarından olan Hicret; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve Ashab-ı Kiramı’nın Mekke’den Medine’ye yaptıkları zorlu ve ulvî yolculuktur. Allah (C.C)’a ve O’nun elçisi rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’e gönülden bağlılığın bir ifadesidir. Hicret; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Fahr-i Kâinat Efendimizin risaletini kabul etmeyen müşrikler, Peygamberimiz (S.A.V)’e ve Müslümanlara her türlü zulmü, baskı ve işkenceyi reva görmüş artık  Mekke’de nefes almalarının imkânsız hâle geldiği bir anda Yüce Allah (C.C) Mü’minler’e dinlerini özgürce yaşayabilecekleri, ibadetlerini kolayca yapabilecekleri huzurlu bir şehre Medine’ye göç etme izni vermiş önce müminlerden bir kısmı yola çıkmış, ardından da Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) sadık dostu Hz. Ebû Bekir Sıddık (R.A)  ile birlikte Medine’ye hicret etmiştir.

Hicret; Allah’a imanın, sadakat ve teslimiyetin, sabır ve sebatın göstergesidir. Hicret; Allah’ın rızası, insanlığın huzur ve barışı için sahip olduğu her şeyden vazgeçen fedakâr bir Muhacir’in, kendisine kucak açan cömert bir Ensar’a kavuşmasıdır. İslâm tarihinin bu şerefli yolculuğu, keyfi bir göçü değil hakkın ve hakikatin yeryüzüne hâkim olması için imkân arayışını simgeler. Bu zahmetli ve bereketli yolculuğun kardeş kıldığı Muhacir ve Ensar kardeşlerimiz Yüce Allah (C.C)’ın “İslâm'ı ilk önce kabul eden Muhacirler ve Ensar ile iyilikle onlara uyanlar var ya, Allah (C.C) onlardan razı olmuş, onlar da Allah (C.C)’tan razı olmuşlardır.” müjdesine nail olmuşlardır.

Mü’minler olarak yeni bir hicrî yıla girerken bizlere düşen geçmişin muhasebesini iyi yaparak geleceğimizi tanzim etmek, isyandan itaate, günahtan tövbeye, gösterişten tevazua, ayrılıktan vahdete, düşmanlıktan kardeşliğe, cehaletten ilme, kötülükten iyiliğe hicret etmek, zalimlerin zulmünden kaçarak yurdunu, yuvasını terk etmek zorunda kalan Muhacir kardeşlerimize her daim Ensar olmaktır.

 Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve değerli Karamanlı hemşerilerimin 1443 Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını en kalbi duygularımla tebrik eder, hanelerimize bereket, memleketimize ve tüm insanlığa huzur ve barış, sağlık ve afiyet getirmesini Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim” dedi.