Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “12 Mart İstiklal Marşımızın milli marş olarak kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin bağımsızlık aşkının ve hür yaşama iradesinin en güçlü şekilde ifade edildiği, vatanını canından aziz bilen bu necip milletin istiklali ve istikbali uğruna tüm imkânsızlıklara rağmen göstermiş olduğu büyük kahramanlığın ve büyük bir azim ve fedakârlıkla verilen Milli Mücadele’nin mısralara dökülmüş ifadesidir.

                “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

                Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

                Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;

                Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım”

Mısralarında da ifade edildiği gibi büyük bir coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve sonsuza dek hür yaşayacak aziz milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolüdür.

Mehmet Akif Ersoy yüksek ahlakı, millet ve vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı ve örnek kişiliği ile milletimizin gönlünde taht kurmuş, istiklal ve istikbal mücadelesine tüm ruhuyla ve benliği ile katılmış, tüm vatan topraklarını karış karış gezmiş, sözleri, vaazları ve şiirleri ile milli mücadelenin manevi cephesini inşa ederek halkımızın milli mücadeleye katılımını ve desteğini güçlendirmiş ve kazanılan büyük zaferin manevi mimarlarından olmuştur. 

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve dualar ile yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun, Ruhları şad olsun.” dedi.