Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “İstiklal Marşımızın milli marş olarak kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun mekânları cennet olsun.

İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık aşkının, büyük imkânsızlıklar içerisinde göstermiş olduğu büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen büyük kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Vatanını ve mukaddesatını canından aziz bilen necip Milletimiz kurtuluş savaşını tüm imkânsızlıklara ve ağır koşullara rağmen büyük bir başarı ve kahramanlık göstererek tarihte eşine az rastlanır büyük bir zafer ile neticelendirmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Kurtuluş savaşı günlerini ve istiklal marşının hangi şartlarda ve hangi duygular ile yazıldığını şu sözler ile ifade etmiştir.  “İstiklal Marşı... O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının ifadesidir. Bin bir fecayi karşısında bunalan ruhların, ıstıraplar içinde halas dakikaları beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.”

Tarih boyunca vatanını ve mukaddesatını her şeyin üstünde tutan, istiklal ve bağımsızlığı uğruna çok önemli mücadeleler veren Aziz Milletimizin bu uğurdaki cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; “Türklerin, yirmi beş asırdan beri özgürlüğünü muhafaza etmiş bir millet olduğu hakikattir. Hâlbuki Avrupa’da bile özgürlüğünün kaynağı bu kadar eskiye dayanan bir millet yoktur. Tarih de göstermiştir ki Türkler özgürlüksüz yaşayamaz.” sözleri ve yazdığı İstiklal Marşı ile tarihe not düşülmüş ve ölümsüzleştirilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine tüm ruhuyla ve benliği ile katılmış, Anadolu’yu şehir şehir gezerek vaazlar vermiş, halkı irşat etmiş, şiirler yazmış, kalemiyle, sözleri ile şiirleri ile milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa etmiştir.

Ecdadımızın bize emanet bıraktığı güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak büyük bir coşku ve gururla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve sonsuza dek hür yaşayacak bir Milletin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve dualar ile yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad olsun.” dedi.