Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi; “İlimizin ve ülkemizin büyük değerlerinden Kazım Karabekir Paşa’yı vefatının 72. Yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz.

Kazım Karabekir Paşa, Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale savaşı ve Kurtuluş savaşına katılarak büyük başarılara imza atmıştır.

Şark Cephesi Komutanı olarak, Ruslar ve Ermenilere karşı büyük zaferler kazanan ve doğudaki kesin sınırımızın çizilmesinde çok önemli rol oynayan Kazım Karabekir Paşa bu büyük başarıları nedeni ile “Şark Fatihi” unvanını almıştır.  

Osmanlı İmparatorluğunun değişik bölgelerinde görev yapan ve büyük başarılara imza atan Kazım Karabekir Paşa,  büyük bir komutan olmasının yanında aynı zamanda önemli bir eğitimci ve başarılı bir siyasetçidir.

Ülkemizde yaşanan ağır savaşlar sonunda mağdur olan ve yetim kalan yetimlere gerçek bir baba olmuş, binlerce bakımsız çocuğun eğitimi ile ilgili önemli görevler üstlenerek yetim yavrularının hayatını ve geleceğini kurtarmıştır.

Ölüm yıldönümünde Kazım Karabekir Paşa’yı ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, mekânları cennet olsun.” dedi.